Гъбени пълнени шапки

Шапки с гъби пълнени

Снежнобялите шампиньони искат оригинални закуски. Има стотици рецепти. Предлагаме прости и вкусни големи гъби – пълнени капачки за гъби. за й- допълнение към обичайното сирене в пълнежа яжте пилешко месо и лук. Една вкусна шапка е достатъчна за обилна закуска.

Пълнени шампионски шапки

Във Франция пълнените зеленчуци или гъби са едни от най-популярните и любими ястия. В ресторант, кафене или у дома те се сервират топло. След като приготвите лека закуска, не я слагайте на студа. През деня с нищо няма да се направи с продуктите, но при стайна температура пълнежът и гъбата “месо” ще стане още по-вкусна. И е малко вероятно да имате нещо ще остане след хранене. Както показва практиката, пълнени шампиньоновите шапки се ядат „едно и две“.

За да приготвите пълнени капачки от шампиньон, вие ще трябва:

  • Големи гъби – около 0,5 кг.
  • Варена гърда (пуйка или пиле) – 200гр.
  • Сирене (всякакви) – около 150гр.
  • Лук (не зъл) – 1 бр.
  • Заквасена сметана.

Вкусно е да използвате смес от заквасена сметана с майонеза или специална майонеза заквасена сметана.

  • Подправки: черен пипер.

Ако някой е алергичен към пилешко месо, можете да използвате пуйка. Месото е вкусно, здравословно. В комбинация със сирене и лук стават сочни.

Можете да готвите пълнени капачки от гъби така:

Изплакнете гъбите и с остър нож внимателно отделете всички шапки. техен трябва да се почистват отвътре, така че да остане “калъфът с гъби”. Но не тънка, за да поддържа добре формата.

По-добре е да нарежете птицата на малки парчета. Ако е нарязан със смесител, това е каша Не е толкова вкусно като фибри, накиснати в смес от сирене и заквасена сметана.

Натрошете гъбените бутчета и запържете с резенчета лук. Вкъм тази маса добавете настърган кашкавал, черен пипер и сос (майонеза или заквасена сметана). Солете пълнежа на вкус.

Следващата стъпка е пълненето на шапките и печенето във фурната. Задайте температурата на около 180 °. Времето е приблизително 25 минути.

Можете да търкате по-едро сирене отгоре. Той ще пече и ще стане златен. Ако има зеленина, направете гъбена поляна. Красива и обилна закуска е готова.

Вкусни идеи

Възможно ли е да се пълнят такива шапки с месо? Разбира се, всякакви кайма, дори риба. Има много опции. Например в Post можете гответе само зеленчуков пълнеж, използвайки картофи, моркови, Зелените. Разбира се, ще трябва да откажете сирене и заквасена сметана. Но нищо ужасно. Постната домашна майонеза ще служи като сос. Нана нашия сайт вече има три вида негова подготовка: неутрален, наситен и остър.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: