Как да готвя пилаф правилно

Как да готвя пилаф правилно

Всеки знае какво е пилаф. Повечето са го опитали и считан за едно от най-вкусните ястия. за чини за готвене на това чиниите са огромни. Не е тайна, че как да готвите пилаф само узбеки наистина знаят.

Тези, които не се смятат за узбеки, използват най-различни методи за готвене. Може да бъде пилаф с гъби, морски дарове, зеленчуци. Някои дори успяват да добавят там плодове. Но истинският пилаф е смес от кайма с:

  • парчета месо, лук, моркови.

А ко говорим за традиционния пилаф на узбеки, тогава те готвят пилаф според две основни рецепти.

Рецептата за традиционен пилаф

Основната традиция за готвене на пилаф е приготвянето мазнини. Трябва да е добре калцинирана. Всяко необходимо масло изсипете в предварително загрят казан. Горят го дълго време докато маслото освободи бял дим. След това е необходимо потопете целия лук в такова масло, така че да е напълно елиминира горчивината на маслото.

Агнешката свинска мас трябва да бъде нарязана на малки кубчета. му разтопете до образуване на бръчки. След като те трябва да бъдат хванати и изгаряне на мазнини в продължение на няколко минути. Това ще премахне миризмата. агне. След като мазнината се калцинира, тя трябва да се готви в нея zirvak. Така наречените зеленчуци, задушени с ароматизиращи подправки. още те слагат месо в него.

Само узбеки знаят как да приготвят пилаф у дома, така че по-късно да се окаже ароматен и ронлив.

Оризът се слага отгоре на сварения зирвак. Най-важното не смесвайте пилаф в този момент.

В бъдеще това ястие се довежда до пълна готовност, но само на слаб огън. В бъдеще, точно в казана, пилафа събрани в хълм и пробити с шишче на няколко места. много важно е шишът да е от дърво. В никакъв случай от метал. След това покрийте съда с капак и го оставете да вари. около половин час. Освен това такова ястие може да се счита за готово. му вече можете да смесвате и обслужвате членове на семейството или гости.

Съвременните готвачи, а именно домакините, се оттеглят от правила за готвене на традиционен пилаф. Но тогава самите те възниква въпросът: защо пилафът с ръце се оказа като обикновена каша с месо, но не по никакъв начин оригинална, узбекска храна.

Тънкостите на готвенето

Необходимо е да се разгледат няколко основни тънкости на готвенето това ястие

Вкъщи готвенето на пилаф също е просто. Но в същото време Трябва да се вземат предвид някои нюанси. По-специално е необходимо използвайте казан, който ще бъде направен изключително от чугун. Алуминиевата версия се охлажда доста бързо и не дава пилаф необходимо време, за да изчезне при определена температура.

За да завършите с ронливо ястие, имате нужда За готвене използвайте изключително дългозърнест ориз. Той е забележително абсорбира влагата, което е важно и не кипва и не се превръща в лепкава каша.

Лукът и морковите се приемат за пилаф в различни количества. и по-добре да вземете повече. Също така няма нужда от моркови използвайте ренде. По-добре го нарежете на тънки ивици.

Като подправки трябва да използвате капсикум, чесън, кориандър, черен пипер, който е прясно смлян. Както и необходимо е да се използва подправка като зира.

За да придадете на пилаф ароматен и сладък вкус, трябва да добавите сушени плодове като сини сливи или берберис.

Узбеки, на въпроса как да се готви пилаф се дава недвусмислено това в процеса на подготовка е необходимо да го следвате. Аа именно, когато пържите лука в мазнина, в никакъв случай не го давайте да изгори, иначе ще се окаже горчив.

Не трябва да започвате да готвите пилаф, ако нямате достатъчно време. В най-лошия случай нямате вземете го. Zirvak трябва да се задушава дълго време.

Много домакини използват тенджера под налягане за готвене. Нана пръв поглед може да изглежда, че тези две неща са несъвместими, това обаче не е напълно вярно.

Принципът на приготвяне е същият като в казана. Зеленчуци и месо е необходимо да се запържи малко, без да се покрива капака и в големи размери количество мазнини. Не бива обаче да изморявате месото, както в тенджера под налягане готви много бързо.

След като месото стане розово, трябва да добавите ориз и добавете малко вода. Сега можете да покриете тенджерата под налягане и да сложите към режима на готвене. Господарката ще бъде уведомена за готовност на ястия със специална камбана. По принцип можете експериментирайте и добавете към своя пилаф и други продукти.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: