Как да си направим телешка пържола

Как да си направим телешка пържола Как се готви пържола от говеждо месо

Чудите се какво да готвя с говеждо месо, домакините не го правят често избират пържола. Най-вече защото е трудно постижимо, така че говеждото е сочно и меко. Най- тази рецепта ще разкажем как да готвя телешка пържола бързо и вкусно, така че да В резултат на това многократно сте се връщали към готвенето на това ястие.

Списък на съставките:

  • Говеждо месо за пържоли – 1000гр;
  • Соев сос – 5 с. Л .;
  • Зехтин – 5 супени лъжици;
  • Червен пипер – 1,5 ч.л;
  • Готов сос за марината по ваша преценка – 5 супени лъжици;
  • Сол, черен пипер – на вкус;

Метод на готвене

Готвенето на говеждо месо е вкусно и бързо – нищо по-лесно!

Готвенето на сочна пържола започва с измиването на месото. Първо нещо това, което трябва да направите, е да го изплакнете в ледена застояла вода, т.е. в резервоара.

Следващата стъпка е внимателно да изсушите хартиеното месо с кърпа. И нарязани на порции. Ако искате месо се оказа нежно, не забравяйте да подходите към този въпрос отговорно. И внимателно нарежете филийките не по-дебели от един и половина см. Дори ако това е първият ви път, не го мислете днес като първи път можете да режете по-дебело, но в следващия път със сигурност ще получа малко дебелина. Впържолата е много важен размер. Следователно набираме търпение и харчим толкова дълго, колкото трябва да го накарате да работи Порция резени с перфектен размер.

Добавете подправки, марината, соев сос и масло към месото. Разбъркайте. Покрийте с капак или фолио и оставете за 3-4 часа. Не поставяйте в хладилника, оставете на място температура.

След това разбъркайте отново месото с маринатата, разбийте го. Така е може да направи в пакет. Можете дори да експериментирате с начин за биене на месо. И да разберете сами какво е по-удобно за вас – направете го в пакета или без него.

Загрейте тигана до максимум. И добавете към него масло. отново детайл. Не наливайте масло. Трябва да ги намажете с тиган, т.е. трябва да е най-тънкият слой масло, достатъчен само за за покриване на повърхността на тигана. С нашата дебелина на пържола за пърженето на среден огън е достатъчно по две минути за всяка страна. месо Ще се окаже нежно и сочно.

Можете да готвите ястие с говеждо месо бързо и в същото време да го направите много апетитен и вкусен. И вие сте убедени в това с пример нашата рецепта.

Сега знаете как да готвите телешка пържола. Но какво може да се сервира с телешки пържоли? Почти всичко. Всичко зависи от вашите предпочитания и въображение. Може да е ориз с леща, може да е зеленчуци на скара, може да е картофи, варени както предпочитате. Приятен апетит!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: