Картофени чипсове с розмарин и маслина масло

Картофените чипсове, приготвени у дома, са същите вкусни и хрупкави, като купени такива. Но в този случай ще уверете се, че вашата закуска е пържена в висококачествено масло и не съдържа вредни добавки. За да придадете на чипса лек вкус и аромат зехтин, чесън и розмарин, разбъркайте в тиган зехтин с всяко растително масло, подходящо за пържене, хвърлете стрък розмарин, чесън и запържете тънко нарязани халби картофи. Не забравяйте да поставите готови чипове на хартия, така че да накисна всички излишни мазнини. Споделете с приятели: „ФотоВреме: 35 минути Трудност: лесно Количество: 5 с.л. В рецепти обемни контейнери се използват в обем: 1 чаша (супена лъжица) – 240 мл 3/4 чаши (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (с. Л.) – 120 мл. 1/3 чаша (Чл.) – 80 мл. 1/4 чаша (ст.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чаена лъжичка (ч.л.) – 5 мл.

Съставки на рецептата:

  • Зехтин, за пържене (около 4 с.л.)
  • Растително масло, за пържене (около 4 с.л.)
  • 3 големи картофени грудки (приблизително 700 гр.)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък розмарин

Рецепти с подобни съставки: картофи, чесън, розмарин

Приготвяне на рецепта:

  1. Изсипете около 4 см зехтин в голям съд. растително масло в равни пропорции. Направете лист за печене хартиени кърпи.
  2. Нарежете картофи на най-тънката ренде мандолина (кръговете трябва да са почти прозрачни). Поставете халбите на чиста еднократна кърпа и потупвайте с хартиени кърпи. Прехвърлете картофените филийки в студено масло едно по едно (ако хвърляйте картофи в студено масло, филийките не се залепват една за друга други). Ако картофите не са напълно потопени в олио, добавете още масло, за да го покрие напълно. Добавете чесъна в тигана и розмарин.
  3. Включете печката на умерен огън и пържете чипс, не го прави намесвайки в продължение на 5 минути. Разбъркайте картофите веднъж, за да сте сигурни че чипсът не залепва на дъното и след това се запържва, без да се намесва, докато златист цвят, 18-20 минути. Извадете чипса от маслото с цедка и прехвърлете върху хартиени кърпи за източване на излишната мазнина. пръскам със сол.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: