Класическа рецепта за френски омлет

В готварските книги можете да намерите много рецепти, които се основават на пилешки яйца. Един от най-много общ, е омлет, ястие, чието приготвяне на първият поглед може да изглежда много прост. Истината е ако говорим за онези омлети, с които е обичайно да се готви нас, състоящ се от яйца, разбити с мляко и сол.

Класическият омлет е различен от обичайния за нас

Всъщност обаче приготвянето на класически омлет в основата се различава от обичайното за нас и в него, например, напълно липсва мляко. Като цяло бърканите яйца са френско ястие, което по принцип разбираем дори от името си. Според самите французи готвачите, които добавят мляко, бульон или брашно към омлет, също не са разрешени във всеки случай, така че обичайният омлет всъщност е, сурогатно ястие. Но що се отнася до други яйчни добавки смеси, тя може да бъде гъби или сирене, грах или шунка и дори консервирани плодове.

Наистина може само да се изненадате, защото комбинацията от сладко плодовете и яйцата поне може да изглеждат странни, но само в В такъв случай, ако не знаете как да пържите омлет. Отново ние свикнали с факта, че омлетът трябва да се вдигне и да има достатъчно прилична дебелина, но в класическата версия е просто напротив, тя трябва да има сплескана форма. Мнозина помнят училище омлети под формата на усукани епруветки, които не са за всеки хареса, но всъщност трябва да изпратите в тази форма омлет.

Класическа рецепта за френски омлет

Ако говорим за конкретни рецепти за омлет, то в класическата използва се чифт яйца, добре, в крайни случаи може да има три, черен пипер и сол, както и масло, което готовото ястие се намазва. На първия етап на готвене е необходимо разбийте белтъците и жълтъците добре с черен пипер и сол. В крайност случай, позволено е да се добавя вода, но не повече от една столова лъжица.

Маслото се слага на горещ тиган, освен това е необходимо разпределете по цялата повърхност. След това се изсипва разбитата смес и самият тиган трябва първо да се премести над огъня въртеливи, а след това и транслационни движения. В този момент когато ястието започне да се сгъстява, трябва да наклоните тигана, така че така че почти готовият омлет се е изместил на една страна.

Последният етап е поставянето на готовия омлет в чиния, за какво трябва да обърнете тигана и ако трябва да дадете омлет определена форма. И накрая, можете да намажете ястието с олио и поръсете с билки.

В повечето случаи идваме не само в ресторант да ядете, следователно обстановката и атмосферата институциите играят голяма роля. В този смисъл метро ресторанти Paveletskaya предлага не само вкусно меню, качествено обслужване, но също така и възможността за добра почивка, включително в компанията на приятели, или приятели.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: