Класически: картофи с гъби с уста

Картофът, задушен с гъби в тиган, е един от най-популярните вкусни и удовлетворяващи втори курсове, които можете да се представят, както за поканени гости, така и просто за техните близки и семейство за обяд.

Приготвя се доста лесно, но не включва рафинирани и скъпи съставки.

Как да готвя вкусни картофи с гъби?

Малко вероятно е някой да устои на пържени картофи и още повече с това бележка за гъби. Това е толкова вкусен и изходящ аромат, в комбиниран с пресни нарязани зелени, просто божествено. Такъв деликатес се приготвя много често, защото поне гъби и здравословен продукт, но далеч от деликатес. Например шампиньони могат да бъдат закупени по всяко време на годината. И ако не сте успели намерете пресни шампиньони, след което те могат да бъдат заменени с всякакви други гъби. Особено горските гъби ще придадат още по-добър вкус и неизразим аромат. Но тази статия ще се фокусира върху рецептата, където участват точно пресни шампиньони.

Картофи с шампиньони в тиган стъпки:

1. Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите всичко съставки:

• обелете един килограм картоф (можете да вземете като млади и стари) изплакнете и го нарежете колкото е възможно повече като всичко (кубчета, филийки или кубчета). Ако картофите среден размер, тогава е достатъчно да го нарежете наполовина. Една малка кръгли картофи ще изглеждат доста впечатляващи, но такива работата по почистването ще бъде доста старателна и ще поеме не всяка домакиня, когато има време да пощади;

• обелете голяма глава лук, изплакнете и нарежете леко й;

• нарязани на филийки / кубчета, предварително обелени от тъмно парцели и измити (или по-добре накиснати за половин час в студена вода) гъби. Те ще се нуждаят от около триста грама;

2. Вторият етап е самият процес на пържене:

• първо в предварително загрята тава с рафиниран / нерафиниран и плюс кубче масло лукът се запържва до леко златисто;

• след което към него се добавят гъби и се запържват слаб огън за около десет минути. Не забравяйте да сол и черен пипер на вкус, тъй като гъбите трябва да бъдат подправени в началото;

• въведете подготвени картофи, разбъркайте така, че всеки филийка получи порция мазнина, покрийте. Варете до офериране, като разбърквате от време на време, за да предотвратите изгарянето. Може би повече добавете подправки на вкус.

3. Сервирайте картофи с гъби само на котлона, като украсите пресен магданоз, копър и зелен лук.

Също така, например, много интересни и прости рецепти от налични продукти, а не само рецепти за ястия с гъби и зеленчуци, ще можете да намерите в портала, създаден за истински гурмета – vkusno-vsem.com.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: