Коприви котлети

кюфтета от коприва с просо коприва с просо

За копривата отдавна се говори за лечител, но малко Приема се да се готви от “ергенската целувка”, както го наричат ​​нашите хора баба. Невероятно полезна коприва ще стане чест гост в топло време с тези, които следват тяхното здраве.

Котлети от коприва с просо

Не само в Русия, но и в Европа от рецепти Копривата може да се разграничи национални ястия. Млада коприва и старостта ще остави настрана и ще предотврати болести и сила ще добави.

За приготвянето на кюфтета от коприва при нас ще се изисква:

  • листа от млада коприва 150 гр
  • пшенична каша 250 гр
  • растително масло за печене
  • сол на вкус

Можете да готвите кюфтета от коприва-просо така:

Сварете просото, така че кашата Оказа се варено и пухкаво. Листа от коприва изплакнете обилно в течаща топла вода и след това обелете, легна на сито. След това нарежете листата и смесете с просото каша бита.

Оформяме спретнати малки кюфтета, намазваме олиото отгоре и печем във фурната до златисто кафяво. Можете да сервирате такива кюфтета с заквасена сметана или домашна майонеза и украсете всяка зеленчукова салата, изберете по ваш вкус!

Вкусни идеи: масло от коприва

Жалко е, че копривата расте само през лятото, а младите коприва като цяло е много лесно да се пропусне. Предлагам да готвя прекрасно масло от коприва, което може да се разпространи върху филийки тост. Вземете 2 супени лъжици млади листа от коприва и котлет много ситно. Добавете към омекналото масло малко настърган хрян и приготвени листа от коприва. това витаминното масло ще даде енергичност за целия ден, както и ще подхрани основни минерали на тялото ви.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: