Корнишони (пилета) със сос от морел

сос от морел за корнишони сос от морел за корнишони

О, тези мръвки! Целият “кулинарен” свят полудява на вкус и ароматния аромат на грозно изглеждащи грозни същества. подготви кралско ястие “корнишони със сос от Морски “”! Гурме рецептата е достъпна и проста. мога използвайте както пресни, така и сухи гъби.

Рецепта за вкусен сос от пиле от морел

Ароматната миризма на морели е осезаема в гората само за месец. но предприемчивите домакини успяват да ги изсушат и замразят. Затова можете да се поглезите с изтънченост през цялата година.

За да готвим корнишони със сос от морел, ние ще се изисква:

 • Пиле (корнишони) – 3 бр.
 • Сухи, пресни или замразени гъби – 6-7 бр.
 • Малък лук
 • Крем – 100 мл.
 • Вино (сухо, леко) – 50мл.
 • Черен пипер

Всеки харесва корнишони не само заради деликатния си вкус. В тези пилетата нямат всички добавки, с които се хранят бройлерите. Поради това, месото на малки “пиленца” се счита за диетично.

Можете да готвите корнишони със сос от морел така:

 1. Нарежете пилетата наполовина, настържете с подправки, запържете вътре тиган до златисто кафяво. Ако харесвате скара или фурна, можете да готвите цели корнишони. Само вътре в трупа сложете нещо (резен лимон, ябълка или сини сливи). На t 220 ° пилета, печени за 30-35 минути.
 2. Морелите са пролетни гъби, те обичат да растат в пясъка. Промийте ги трябва да бъдат задълбочени. В тромавите си извивки са скрити много пясъчни зърна! не накиснете пресни гъби! Те веднага абсорбират водата и доброто от такава “измиване” няма да бъде. Просто ги дръжте в сито под с кран.

Внимание, готвене на морели!

За да не се отровите с възможна отровна киселина, не забравяйте сварете гъбите за 10 минути. След това хвърлете гевгир и друг изплакнете добре. Сега те са в безопасност.

 • Запържете нарязани гъби с нарязан лук на зеленчук масло.
 • Налейте виното и “сварете” още малко.
 • Добавете сметана и оставете да къкри сос от морел до няма да се сгъсти.
 • Сол и черен пипер в края на готвенето.

Сервирайте Златно пиле с ароматизиран сос мръчкулите. Такъв гъбен сос е добър за всеки продукт. Да бъде прости картофи или варени яйца!

Вкусни идеи

Защо в рецептата за сос няма подправки? В много рецепти се среща като добавка към мащерка, магданоз. Харесвам постулата известният готвач Херман Рамзи: „Трябва да разберете това само едно основният продукт в ястието, останалите са само подправки! Бъдете черен пипер, сирене или черен трюфел! ”В рецептата за стриди гъби чеснова марината – чесънът допълва ястието. Но той е morels изобщо не е необходимо. Ароматът на Morels не може да се сравни с нищо.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: