Кюфтета “в шапка”

Кюфтета месо

Да направиш претенциозно дете да яде, не помага на обещанието “торта и сладолед.” Но кюфтетата са месо вътре “шапка” за деца – най-забавната и здравословна храна в света! Скъпи майки, дори и най-обикновените ястия могат да бъдат направени злобно и вкусно! Фантазия и бързане с нас!

Кюфтета със сирене

За готвене смешни кюфтета ние ще трябва:

  • Кайма (говеждо месо + свинско месо в равни части).
  • Яйце – 1 бр.
  • Ориз (трябва да се вари предварително, докато се свари наполовина) – около 150грама.
  • Домати – (препоръчително е да изберете твърд сорт, с по-малък количеството сок) – 2бр.
  • Сирене (за предпочитане твърд сорт) – 150гр.
  • Картофи (вари и пюре) – 200гр.

Този състав от съставки обещава най-добрите кюфтета за деца! Може да се използва като опция с мляно пиле пъдпъдъчи яйца.

Можете да готвите кюфтета под “шапката” така:

Омесете каймата, като добавите яйцето и желаните подправки. Добавете ориз и разбъркайте добре. В този случай, не забравяйте да “победите” кайма на масата. Тази техника ще добави специален сочен вкус към бъдещето. ястието.

Научете как да правите кюфтета! форма топки, по малко сплескани всяка. Тази форма е необходима за даване “всички кюфтета на капачката.” Поставете топките върху намазнена тава за печене масло. Отгоре на всяка топка поставете кръг от домат, лъжица картофено пюре “се плъзга”. Получените смешни шапки поръсете с настърган кашкавал.

Изсипете малко вода върху лист за печене. Със сухо мляно месо за предпочитане добавете парче масло.

Изпечете забавно ястие във фурната, предварително загрята до 180 ° до появата на златиста коричка сирене.

Вкусни идеи

Палава рецепта е полезна не само за настроени болни. Такова ястие може да се приготви за детски празник. За да изненада децата ще помогне още една изненада – “Крокодил в чиния.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: