Маскарпоне сирене

Сирене

Маскарпоне е италианско сладко сирене, който се използва при приготвянето на десерти и всякакви вкусни пасти. Подготовката на маскарпоне е много проста и достъпна. не вярваш ли?

Италианско сирене маскарпоне за десерти

За да направим истинско сирене маскарпоне, ние ще трябва:

  • Крем със съдържание на мазнини 15-20% (не по-малко и не повече) 400гр пастьоризирано
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • и търпение

Маскарпоне трябва да се приготви, както следва:

Изсипете сметаната в тенджера и сложете на водна баня. По никакъв начин Не довеждайте до кипене. След като кремът е топъл добавете лимонов сок и загрейте отново, като не оставяте да заври. Отоплението с огън трябва да бъде минимално.

Масата бавно започва да се извива и някак си напомня кефир, а след това се кондензира и прилича на гъста заквасена сметана. всички смесете и свалете от котлона. Даваме малко почивка (15-20 минути). Друг важен момент: не преекспонирайте крема на огън, това може да повлияе на вкуса. Не очаквайте крема да се разпадне зърна като извара. Това няма да се случи.

На цедка нанасяме марля (3-4 слоя) или памучна тъкан и филтрирайте получения серум. Процес на сирене доста дълги 2-3 часа, след това окачваме марлята така, че под нея тежестта на стъклото е останалият ненужен серум.

След това прехвърляме сирене в марля отново в цедка, слагаме товара 300-400 грама отгоре и изпратете в хладилника за през нощта. На сутринта прехвърлете сирената маса в купа и разбъркайте.

Ако сиренето е необходимо за сладки храни: добавете пудра захар или пясъкът.

Ако масата от сирене е необходима за сосове, лазаня, гъби или пастет, тогава трябва да добавите подправки.

Оставяме сиренето маскарпоне в хладилник за няколко дни за насищане с вкус.

Приятен апетит!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: