Начини за приготвяне на морски орех с пикантни билки

Всяка година популярността на лаврак расте бързо. това рибата се използва като основна съставка за готвене голямо разнообразие от ястия. Жители на чужди страни от дълго време насладете се на ненадминатия вкус на лаврак, докато сте в нашия държавата, хората току-що започнаха да свикват.

Това се дължи на факта, че по-рано тази риба е била налична само за онези държави, които са разположени близо до Черно и Средиземно море, както и Атлантическият океан. Обаче сега тя започва да се размножава в специални ферми във Франция, Италия и дори Турция.

Ако говорим за готвене, тогава лаврак и Лаурак (друго общо наименование за риба) е универсален продукт. Факт е, че може да се вари, пече на скара, пържи и т.н. Тази риба се цени най-много поради факта, че на практика не е кости, така че е лесно и удобно да се готви В допълнение, тя е невероятно полезен, защото има много витамини и други полезни вещества, но практически не съдържа въглехидрати.

Морският бас за разлика от другите риби има нежен аромат и бърз се приготвя, а черният и чилийският му сорт е истински гурме деликатес. Като правило те се използват за готвене на ресторантски ястия. Въпреки това гответе кулинарията шедьовър, който дори непрофесионалният готвач може да направи. Основното нещо е да следвате препоръки, представени в тази статия.

Морски бас с билки

съставки:

1. Зехтин.

2. Морски бас – 1 бр., С тегло до килограм.

3. Лимон – 1 бр.

4. Суха мащерка – 1 супена лъжица.

5. Риган – 1 чаена лъжичка.

6. Магданоз, бял пипер, сол.

Метод на готвене №1

1. Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите рибата: изкормете я, почистете люспите и изрежете хрилете, след това изплакнете и подсушете труп.

2. Смесете подправките със зехтина и използвайте получената смес за разтриване на морския бас. Оставете рибата в маринатата на половин час, за да може да попие миризмата на подправки.

3. Загрейте фурната до 180 градуса, омаслете формата и сложете риба върху него. Коремът трябва да бъде предварително запълнен стръкове магданоз и резен лимон. Морският бас трябва да се пече на за 40 минути.

Метод на готвене №2

1. Обелете и мариновайте рибата в билково масло, но за За коремни пълнежи използвайте само резени лимон.

2. Поставете лаврак върху фолиото и го поставете до трупа няколко резенчета лимон.

3. Изсипете цялото бяло вино и сложете във фурната за четвърт часа, след което го намажете с масло и печете още 10 минути.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: