Необичайна рецепта за пилешко гювеч

По правило всички домакини се отнасят към домакинствата си и гостите определена понякога доста тясна гама от ястия.

Най-вероятно това се дължи на факта, че те нямат време и енергия научете нови рецепти, овладете някои нови технологии готвене, въпреки че интернет е просто в изобилие този вид информация.

Може би все още си струва времето да поглезите любимите си хора и сами да готвите някои нови нетривиални ястия и след това домакинята няма да трябва да слуша молбите на домакинството за така че тя готви „нещо вкусно“. Между другото, в огромното мнозинство от случаите подобни искания изобщо не звучат защото ястията, които готвите, не са достатъчно вкусни, но, най-вероятно защото вече са доста уморени.

Фантастична пилешка гювеч

Поглезете близките си с пилешка гювеч. Кажете това пилешко гювеч е малко вероятно да изненада вашето домакинство? Грешите! Предлагаме ви рецепта за ястие, което касерола може да се нарече условно. Това ястие не би засрамило менюто най-готиният ресторант!

Основни съставки

За готвене на необичайна пилешка гювеч за двама “ядници” трябва да се запасите:

 • 500 грама пилешко месо;
 • 2 средни “моркови”;
 • 1 лук;
 • 2-3 средни “картофи”;
 • 1 яйце
 • растително масло, сол, смлян черен пипер, любимите ви билки и сусамови семена.

Метод на готвене

И така, започваме да приготвяме необичайното си ястие.

 1. С остър нож нарежете филето на тънки плочи, кой пипер и сол на вкус.
 2. Белените зеленчуци трябва да бъдат нарязани: лукът – на малки кубчета, и моркови с картофи – на тънки кръгчета.
 3. Запържете лука и морковите, като използвате зеленчуци олио, докато придобият златист оттенък.
 4. Но ние само сухи картофени кръгове да златист цвят, но без използването на растително масло, тогава яжте с помощта на сух тиган.
 5. Зелените нарязани на ситно.
 6. Разбийте добре яйцето.
 7. На дъното на тиган, намазан с растително масло слагаме слой филе, като го омазваме с яйце. След това сложете слоя от приготвени зеленчуци, поръсени с билки. По този начин редувайте слоеве, като не забравяте да ги намажете с яйце, докато изчерпят продукти.
 8. За най-горния слой (това трябва да бъде филе) подготвен специална “съдба” – не е необходимо само да я намажете с яйце, но и поръсете със сусамовите семена.
 9. Изпечете ястието, като предварително загреете фурната до 180 ° C, около половин час, след което увеличете “загрейте” до 220 ° C и задръжте гювеча във фурната обратно за десет минути.

Това е всичко! Приятен апетит!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: