Нежно месо със зеленчуци

„Нежно Нежно месо със зеленчуци

Не е лесно да готвите задушени зеленчуци, без да напускате готвенето повърхности и ако към тях се добави месо, тогава за почивка можеш ли да забравиш или не? Може би има рецепта, която позволява да готвите нежно месо със зеленчуци възможно най-вкусно и удобно? Наличието на мултикукър е много желателно, но можете експериментирайте с тигана.

Основното е да поставите всичко както трябва

Задушени зеленчуци и месо – какво може да бъде по-вкусно и здравословно? Но как да бъде, ако под краката ти винаги има две малки джаджи, които трябва да отделите време и в същото време да нахраните нещо вкусно. А ако се очаква да работи, така че да не готви Отделно рецептата за мултикукър е идеална за вас, където можете веднага пригответе вкусно ястие.

Основни съставки:

  • говеждо месо – 1 кг;
  • лук – 3 бр .;
  • домат – 5 бр .;
  • картофи – 3 бр .;
  • Български червен пипер – 3 бр .;
  • чесън – 1 глава;
  • подправки и сол на вкус;
  • зелените кориандър – 100 г;
  • доматено пюре – 3 супени лъжици;
  • килантро или магданоз.

Метод на готвене

Измийте лука и обелете и нарежете на тънки полукръгчета. Моите домати изрежете напречно, изрежете всичко неядливо и след това нарежете на филийки, 5-7 мм дебелина. Червени чушки обелени сърцевина и се нарязва на четвъртинки на пръстени. След това се подгответе картофи: обелете, измийте и нарежете на средни кубчета. Сложете в купа или малка тенджера в студена вода.

Месото се приготвя по-внимателно от обикновено, защото имам нужда от него почистете от хрущял, възможни кости и филми. По-нататък нарязани на филийки или ивици с дебелина около 2 см.

В мултиварка, намазана с масло, ние поставяме всичко на слоеве:

1 слой – лук, който добавяме и малко черен пипер;

2 слой – домати – те също могат да бъдат леко осолени и добавени подправки;

3 слой – половината варено нарязано червено черен пипер;

4 слой – картофи;

5 слой – месо, което е осолено и поръсено с подправки.

Чесънът, нарязан на ситно, се поставя отгоре на нашата заготовка на половина. Поставете отгоре останалия пипер и домат паста, която може да бъде осолена или подсладена по ваш вкус.

Затворете бавната готварска печка и включете режим “Гасене” за 1 час 40 минути Ако мултикукърът е оборудван с парен клапан, който пречи на кипящата течност, може да се въведе в режим “2”. ако няма такъв клапан или цялото ястие се готви в тиган, след това за Надеждността може да се излее върху около 50-40 грама вода.

След готвене освободете останалата пара, отворете капака и добавете нарязаните зелени. Смесете всичко внимателно, затворете и оставете в бавната печка за още 20 минути. Сервирайте по-добре в дълбоки купи или чинии.

Опции за готвене: вместо говеждо месо, можете да използвате всяко постно месо и то може да бъде и пилешко, и свинско, и пуешко, и агнешко и телешко месо Относно подправките, които можете да поръсите черен пипер и месо, по-добре е да се готви специално за агнешко или свинско месо, но не пакетирано, а по тегло и в допълнение към тях добавете кориандър и жира. Вместо доматено пюре можете да използвате “Краснодарски сос”, кетчуп или сацебели.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: