Обелени кори от грейпфрут

Не бързайте да хвърляте кори от грейпфрут, те могат да се окажат вкусна почерпка. Захарни захаросани плодове, сварени в захар сироп, поръсен със захар или покрит с шоколад, те ще ви изненадат приятно с горчивия си вкус.

Автор на рецептата е Жак Торес, известен френски сладкар готвач, Chocolatier

„Фото Time: 3 час. 1 5 минути Трудност: средно Количество: 180 бр. Рецептите използват обемни контейнери: 1 чаша (с. л.) – 240 мл. 3/4 чаша (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (с. Л.) – 120 мл. 1/3 чаша (ст.) – 80 мл. 1/4 чаша (ст.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1чаена лъжичка (ч.л.) – 5 мл.

Съставки на рецептата:

 • 4 грейпфрут
 • Вода в достатъчно количество, за да запълни коричките
 • 2,5 с.л. захар
 • 1 супена лъжица. захар за поръсване, по желание
 • 750 gr. тъмен темпериран шоколад, по желание

Рецепти с подобни съставки: грейпфрут, захар, тъмен шоколад

Приготвяне на рецепта:

 1. С остър нож нарежете всеки грейпфрут на четвъртинки. Обелете плодовете, като отстраните бялата част (мездра) заедно с кора. Запазете пулпата за употреба в друга чиния. Нарежете всяка четвърт от обелката по диагонал на ленти с ширина около 1,3 см. Ако лентите са еднакви, захаросаните плодове ще се окажат по-красива.
 2. Поставете нарязаната кора на грейпфрут в тенджера с гъста 4 литрово дъно и напълнете с достатъчно вода, за да покрийте корите с около 2,5 см. Сложете на силен огън и доведе до кипене. Отстранете от котлона и прецедете. Върнете се в тиган само обелете, отново залейте с прясна вода, повторете кипене и филтриране още три пъти. Много е важно да смените водата, защото тя отнема горчивината на коричките.
 3. След четвъртото кипене, източете водата, както преди, и се върнете обелва се в яхния. Добавете захар и достатъчно вода, за покриване на корите с 2,5 см. Варете в продължение на 2 часа. Впрез това време захарта ще добави сладост и ще запази естественото вкус и аромат на захаросани плодове. След 2 часа те ще станат меки и прозрачен и сиропът се сгъстява. Оставете захаросаните плодове да се охладят в сироп и съхранявайте ги до сервиране, без да изваждате от сироп, в хладилника в херметичен контейнер. Те могат да се съхраняват по този начин до 3 седмици.
 4. Преди употреба оставете излишния сироп да се отцеди от захаросаните плодове решетка с часове. Поставете багажника за тел върху тигана, така че сиропът да не се оттича върху работната повърхност.
 5. Когато сиропът се отцеди, можете да сервирате захаросани плодове на три начини: първо, можете да ги сервирате такива, каквито са. Второ, можете да ги сложите в малка купа със захарта пясъкът. Разточете захаросани плодове, така че да е добре покрито захар. Трето, можете да потопите захаросани захаросани плодове разтопен шоколад. Потопете всеки захаросан захаросан плод на тъмно две трети шоколад. Внимателно отстранете излишния шоколад от всеки захаросани плодове и след това ги поставете върху пергаментова хартия. Ако шоколад закалено, но в кухнята не е много горещо, трябва да се втвърди след няколко минути.
 6. Който и вариант да изберете, сервирайте захаросани плодове в чиния, в в малка купа или в тенекия за сервиране.
 7. След като захаросаните плодове се овалват в захар и се намазват с шоколад, те могат да се съхраняват при стайна температура в запечатан вид контейнер за до три дни.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: