Основният начин да направите зелен чай

За много хора чай е основната напитка в живота. всеки хората вкусът им се нуждае от чай, някои предпочитат сладък черен чай, много пият зелен чай с различни ароматични добавки А има и такива, които просто не могат да си представят своите живот без чай Шен Пуер, но не всеки знае как да го вари. Въз основа на тази статия ще научите как да варите Шен Пуер и да се научите много интересни неща за неговите качества.

Малко хора знаят, че Шен означава Суров или не. преработен чай. Този вид напитка е много древна. място на раждане Този чай се счита за Юнан. В тази провинция са разположени най-големите планински чай, както казват китайците: „Този ​​чай е богат дивата планина девствена енергия. Изработвайте тази напитка от зряла листа и пъпки. На външен вид листът на шен пуер е голям, има зеленикаво-кафяв цвят, а бъбреците са покрити с купчина с белезникав оттенък. Днес този чай съществува в пресована форма, рохкава, цели листовки и прах.

Тази напитка се счита за най-многостранната сред чайовете. Ако ти го сварете правилно, можете да хванете няколко нюанса. Най-често срещаните са опушени, дървесни, трева цвете. Можете също така да различите няколко различни вкус на вкус, като сини сливи, вискозен мед. Ако не е така за да го сварите правилно, можете да почувствате горчивина и стипчивост. Когато настояваше, Шен Пуер има от златисто зелено до червеникаво кехлибарен цвят.

При редовна употреба можете да усетите бързането енергия, той изяснява ума и придава отлично настроение. също Има изразен тонизиращ ефект, насърчава активирането умствена дейност. Представената напитка е много полезна за тяло, защото е истински антиоксидант. Този чай има редица полезни свойства, може да затопли, премахне умора, може да се използва и за предотвратяване на различни заболявания.

Пиейки този чай сутрин, ще почувствате енергичност и бързане сили, които ще ви придружават до вечерта. Спокоен е замества кафе сутрин. Този чай е полезен и за тези, които са прави. Храни се, защото извежда токсините и токсините от тялото, възстановява нормалната кръвна захар. За повече Можете да разберете броя на полезните свойства тук teacompany1.ru, където можете да го вземете. Но тук не трябва да се увличате с чай, в края на краищата тя също има противопоказания.

Ако пържите чай за първи път, трябва да го помните оптималната температура за приготвянето му ще бъде 80-95С, при колкото по-стар е чаят, толкова по-гореща трябва да е водата. преди листа за приготвяне на чай трябва да се измият от прах и други замърсяване. И така основният метод за варене: вземете 1 чай чаена лъжичка чай и се налива 150 мл вода и след това настоявайте от няколко секунди до няколко минути.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: