Панирана патица в бавна готварска печка

Печена патица в бавна готварска печка

как ва Нова година без патета! Който не обича патицата, това просто не мога да готвя птицата правилно! Просто и вкусно оказва се задушено пате в бавна готварска печка. В празничната суматоха любимо приспособление за пореден път доказва своята незаменима!

Готвене патешка патица

В патицата има много мазнини. Но не го изхвърляйте. Патешка мазнина съставът му е много близък до зехтина. и това мнение по хранене! О, ще подредят всичко за вкус и полза. Omega3 е красива кожа и вечна младост! Отделете максималната мазнина, на разтопете бавно и оставете в затворен буркан за гастрономически удоволствия.

Вкусно е да се запържи върху него, тъй като патешката мазнина не гори и не го прави потъмнява. Същото важи и за гъшите мазнини. Gascons, Аквитанци и други известни френски гурме готвят своите екстри, използващи патешка мазнина. Във френски магазини можете дори купете уникален продукт!

Да готвиш патица в бавна печка, ти ще трябва:

  • Патица (дори можеш да готвиш такава игра!) – около 1,5 кг.
  • Соев сос (може Хайнц) – 100 мл.
  • Чесън – 6-7 скилидки.
  • Червен пипер (в зависимост от тежестта) – на вкус.
  • Мед – около 2 супени лъжици
  • Лук (малък) – 4-5бр.

Като алтернатива можете да добавите няколко репо. Този корен зеленчук и патица успешно се допълват взаимно: ряпа рисува с мирис на патица, и птиче месо се насища със сок от ряпа и става по-сочно.

Както можете да видите, има малко съставки. Ароматно патешко плюене вътре бавната готварска печка дава съединението на соев сос, чесън и мед. Патица вътре Бавна готварска печка се приготвя просто. Помислете само колко е удобно! не към вас гореща фурна, пържена с “традиционните” спрейове. Иптицата е вкусна, а кухнята – подредена. А, а, женска мечта за Ню Година!

Можете да извадите патица в бавна готварска печка така:

Можете да отрежете птицата отсреща. Така че е по-добре да го поставите в купата бавни готварски печки Или нарязани на порции, което също е удобно. Няма да е необходимо да се нарязва преди сервиране. Отрежете опашката. Потопете се вряща вода, сварете малко и отстранете пяната. Тогава бульонът и месото ще бъдат много нежен.

В отделна чаша разтрийте всяка филия с черен пипер. Солта все още не е добавите. Соевият сос е солен, така че без риск да приемате “пересол” ястия.

Изсипете малко разтопена мазнина на дъното на купата за мултикукър. защо растително масло, ако има такъв ценен продукт!

Поставете патета на дъното на купата, сменете лука. Само с лющещите се крушки не отрязват “дупето”. Тогава те ще останат в огън цяло, те ще дадат целия сок и няма да се превърнат в каша.

Налейте вода в купата, така че месото от патици да бъде напълно покрито. Едро нарязан чесън, изсипете в соев сос, добавете мед и вкусете го. Добавете малко сол, ако е необходимо половин час как ще бъде готова панираната ви патица.

Включете „гасенето“, като определите времето с около час или един и половина. Този период зависи само от възрастта на патицата. Опитайте! Какмесото става меко – всичко е готово. Задръжте готовата птица преди сервиране. масата. Толкова е удобно да се задушава патица в бавна готварска печка!

Вкусни идеи

Ще продължим нашите гастрономически експерименти с патица и гъска. В крайна сметка, новата година идва скоро. Междувременно планирайте вашето празнично меню. Имаме две много успешни рецепти за прасенца: млечно прасе, вкусно пълнено и свински труп, просто красиво изпечен.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: