Рафиниран боб с бекон в мултикукър

Рафинираният боб е традиционно мексиканско ястие от боб. за накиснете боба за една нощ, след което сварете за няколко часа, бутнете и пържете. Но с бавна готварска печка ще ви бъде по-лесно и по-бързо. Сухият фасул не трябва да се накисва, гответе в режим тенджера под налягане, това ще бъде само 45 минути, и преварена фасул не трябва. Без това тя ще придобие кадифена текстура и ще се окаже много вкусно благодарение на бекона, с който беше приготвен. Рафинираният боб може да се сервира като основно ястие, закуски, правите тако и бурито с нея или просто пишете купа с царевичен чипс от купа начо и се наслаждавайте. Споделете с друзьями: Фото рафиниран боб с бекон в бавна готварска печка Time: 1 hour. 30 мин. Трудност: лесно Порции: 4 Рецептите използват размер вместимост: 1 чаша (с. л. ) – 240 мл. 3/4 чаша (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (с. Л.) – 120 мл. 1/3 чаша (ст.) – 80 мл. 1/4 чаши (ст.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чайна лъжица (с.л.) – 5 мл.

Съставки на рецептата:

  • 450 gr сух пинто фасул, изплакнете и сортирайте
  • 120 gr. мазнина бекон, нарязана на филийки от 0,5 cm.
  • Половин среден лук, нарязан на ситно
  • Половин сладък зелен пипер, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, настъргани на ситно
  • Специално оборудване: мултикукър с обем 6-8 л.

Рецепти с подобни съставки: боб Pinto, бекон

Приготвяне на рецепта:

  1. Задайте режима на пържене на 6-литров мултикукър със силен загрейте и запържете бекона, като разбърквате от време на време, до златисто цвят, така че мазнините да се топят, около 7 минути. Добавете лука, чушките, чесън, боб, 4 ч.л. сол и 5 с.л. вода и се разбърква инструкции на производителя, затворете капака и пригответе бавната печка да работи. Задайте режим на тенджера под налягане и гответе на високо налягане от 45 минути. След като завършите цикъла на тенджерата под налягане, следвайте инструкции на производителя за бързо освобождаване на налягането и изчакване завършване на цикъл за бързо нулиране. Внимавайте да не се изгорите с останалата пара отключете и отворете капака; раздвижване това е всичко.
  2. Смелете с картофено пюре или блендер бобът, така че всички да се пюрират, но сместа е гъста и хетерогенни (рафинираните боб все още трябва да бъдат течни този момент, но те ще станат по-плътни, когато изстинат). Преминаване към оставете голяма купа за 10 минути, за да се сгъсти ястието, и служат.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: