Рецепта за домашно пиле Шаурма

От огромна популярност, особено в Русия, началото насладете се на “Шаурма”. Каква е причината за това, не е ясно, шаурма съществува отдавна, докато търсенето започна придобийте току-що.

Много хора предпочитат да приготвят тази вкусна храна у дома, така ще го направите сто процента уверени в качеството на избраните от вас съставки. Защото, доста рядко можете да срещнете шаурма в скъпото в ресторант или в популярно кафе, като правило, най-често шаурма сервира се и се готви там, в така нареченото “експресно кафе” или в “кафене за бързо хранене”. Такива съоръжения рядко са оборудвани. трапези и сервитьори, но мнозина отдават кредит на вкуса и качеството, защото основното е да знаете къде да отидете.

Също така, има такъв вид шаурма като “шаурма” във всички В градовете това име означава напълно различни ястия. Няма нужда да мисля, че шаурма е непременно същото като шаурма, тъй като Има история, че в Москва ядат шаурма, а в Петербург шаурма. Може би производителите просто решиха да вземат това име и да създадат нещо ново.

Например в региона на Самара „Шаверма“ е приблизително същото същото като шаурма, но вместо кетчуп се добавя чеснов сос. В същото време, както и на Урал, „Шаверма” е същото като Шаурма, той не е просто увит в лаваша, а е поставен кок, така наречената “Пита”. Оригинални рецепти за всеки ден, погледни тук – http://aladka.ru/domashnjaja-shaurma-s-kuricej.html.

И така, какъв е най-добрият начин да приготвите това ястие у дома? Е, разбира се качеството на вашата храна и факта, че се доверявате на себе си.

Сега да преминем директно към самата рецепта за шаурма с пиле.

Съставки за 4 броя:

  • Арменски лаваш – 2 бр.
  • Домати – 1-2бр.
  • Краставици – 2 бр.
  • Лук на вкус
  • Майонеза и кетчуп – по 6 лъжици всяка (също зависи от тънкостта Лаваш)
  • Корейски морков – 200 gr.
  • Пилешко филе – 400 гр.
  • Подправка и зелени

Първо трябва да нарежете пилето на кубчета и да го запържите слаб огън с всички подправки. Не се изненадвайте, ако вашето пиле няма да има вкус като в любимите ви заведения обикновено там печено месо на шиш.

Докато пилето продължава да готви, нарежете доматите и краставици. След това смесете кетчуп и майонеза, имайте предвид, че сосът е можете да изберете абсолютно всякакви, например да вземете сирене или чесън.

Не забравяйте да нарежете зелените на ситно.

След като готвите пилето, трябва да започнете да събирате шаурма. Нарежете питата на две части и след това започнете монтажа.

На първо място, трябва да намажете ръба на соса от пита със сос, след което сложете пиле, после домати и краставици, след това моркови и Зелените.

Увийте пита от двете страни и го усучете. Готово! Вкусно и ароматна шаурма на вашата маса.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: