Салата от боб с паста

Фасулна салата с паста

Обикновените тестени изделия могат да се превърнат в вкусен съпровод на боб. Съединението на прости, на пръв поглед съставки, превръща оригинала бобена салата с тестени изделия. Участие на домати Чери, пресни зеленчуци придават на ястието пикантност, която е достойна придружава обилна салата.

Рецепта за салата с паста и боб

За предпочитане е да се използва “млад” във всяка смес. боб. Обикновен – по-подходящ за яхнии и супи. Но не винаги успяват да намерят млади нежни плодове. Дори само през юни-юли след прибиране на реколтата. Затова рецепта за салата с макаронени изделия и боб включва участието на консервирани зърна. Най-доброто от всичко – червено!

За да ви направим бобена салата с тестени изделия ще трябва:

  • Паста (по-добре е да се купуват кръгли, под формата на “колела”, но са подходящи и малки рога, звездички) – 100-200гр.

Въз основа на вкусовите предпочитания, количеството тестени изделия, което можете варира.

  • Червен консервен боб – в размер на 1 Bank.
  • Чери Домати – 3-5бр.
  • Зелени: магданозът е за предпочитане, но може да се използва нежен пера от зелен лук, пухкав копър.
  • Дресинг: по-добра майонеза. Заквасената сметана е някак свежа за такова интересно ястие и добавя майонеза пикантност.

Какъв консервиран боб е по-добре да изберете? Желателно е, така че в състава да са само естествени компоненти, без участие аромати (пилешки аромат и др.).

Можете да направите бобена салата с паста така:

Сварете макароните и добавете малко майонеза към масата и зеленина.

Отворете консервна консерва боб и не забравяйте да се отцеди течност. Можете да използвате обикновена цедка. Излишната течност в тази салата не е необходима. Ще бъде достатъчно майонеза и сок от домат.

Внимателно нарежете доматите на 4 резена, смесете с останалите Зелените.

В купа за салата смесете всички съставки. Може да добавите някои черен пипер.

Можете да украсите салатата с маслини или все същите зелени. “Одеялото” от листата на царевичната салата изглежда оригинално. Търг и сочните зелени са изключително вкусни в комбинация със съставки салата “боб”.

Вкусни идеи

Ястието е доста задоволително. Той може напълно да замени както обяд, така и вечеря. Също толкова вкусно е да го използвате като добавка към риба и месни ястия. Направете разнообразни филийки, сервирайте салата боб с макаронени изделия, гарнирани с пресни билки – ще се окаже празнично красиво! Колко оригинално и вкусно декорация на съставки можете да използвате мариновани лисички или малко гъби.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: