Салата от моркови за деца

Моркова салата за деца Салата от моркови за деца

Децата са специални хора и създават едни и същи ястия за тях удоволствие, като караница. Но можете да се превърнете в полезни за деца, в приятно забавление за възрастни – моркова салата, която можете в същото време направете едновременно сладко и пикантно. ежедневно употребата на тази салата ще се възползва само от отглеждането тялото.

Рецепта за сладка салата

Здравословната храна не винаги е вкусна и се разбира дори възрастните и децата се чувстват интуитивно. Никой не се съмнява че морковите са полезни, но как да обясня това на дете и дори по-добре накарайте го да я попита за утре, обяд и вечеря или поне не го отказах три пъти седмично? Всичко е просто – салата от моркови в сладък вариант.

Основни съставки:

  • моркови – 5 бр .;
  • сушени боровинки – ½ чаша;
  • лимон – 1 бр .;
  • портокал – ½ бр .;
  • течен натурален мед – 1 супена лъжица;
  • семена от кориандър на вкус.

Метод на готвене

Измийте морковите, обелете и натрийте на едро ренде, но можете смила и в комбайна. Червените боровинки се нарязват на ситно и се смесват заедно с моркови. Сокът от лимон се изцежда в отделна малка купа и портокал и се добавят семена от кориандър и течен мед. всички старателно се разбърква и сервира на масата.

Опции за готвене: тази салата може да бъде не само сладка, но и по-пикантен, с добавяне на по-наситен дресинг и чесън. Можете също така да добавите малко чесън към сладката версия и използвайте малко замразено червено вместо червени боровинки френско грозде.

За да приготвите „възрастна“ версия на салатата, трябва да сложно зареждане с гориво.

Основни съставки:

  • зехтин – 1 супена лъжица;
  • чесън – 1 скилидка;
  • сол – ¼ чаена лъжичка.

Когато лимонов и портокалов сок вече са изцедени в купа, добавят се течен мед и семена от кориандър, тук също се редуват смесете останалите съставки за дресинг (олио, чесън и сол). Ако изглежда малко на някого, тогава можете да добавите земята черен пипер, но не много, повече за външен вид и мирис.

Салатата е изключително полезна както в сладка, така и в обикновена версия. Приготвя се лесно и бързо и може да се сервира всеки ден нататък както за закуска, така и за обяд и вечеря като допълнение (в случай на обикновена салата) до сериозни основни ястия от месо и нататък десерт.

Предвид факта, че основният компонент тук е моркови, тогава когато го избирате, трябва да дадете предпочитание на сочен зеленчук с изразена сладост. Старите моркови няма да намерят отговор при децата, нито при възрастни.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: