Треска със сос

Треска със сос Треска с сос Изток-Запад

Датското ястие от треска със сигурност цари по Коледа масата. И цяла Европа обича тази здравословна и вкусна риба. Празнична рецепта за треска със сос е ястие с гурме. Необичайна комбинация от съставки неутрализира мазнините и запазва нежност на филе от бяла треска.

Треска с сос Изток-Запад

Името на този сос е “Изток-Запад” не е случайно. Горчица и соя сирене и заквасена сметана, сусам и лимонов сок – всичко това невероятна смес Тя покрива нежното месо с луксозно изглеждащо и вкусно кожено палто. В крайна сметка риба, печена на фурна! Любителите на пикантни добавки могат да добавят рецепта за чили сос. Този ярък компонент прави ястието равномерно вкусно.

За да готвите треска със сос във фурната вие ще трябва

  • Филе от треска (можете да си купите порционирани филийки) – около 500-700g.

За соса (на базата на марината и самия дресинг, който ще покриете рибата).

  • Заквасена сметана – около 100гр.
  • Горчица – 1 супена лъжица (можете и още).
  • Соев сос – 3-4 с.л.
  • Чили сос на вкус
  • Лимон – 1 ч.л. сок и филийки за украса.
  • Черен пипер
  • Сусам – 1 супена лъжица
  • Сирене – 100гр.
  • Лук – 1бр за нарязване на пръстени под „козината“ на соса.

Можете да приготвите треска със сос Изток-Запад така:

Големи парчета рибена туршия малко със смес от лимонов сок, соя, чили и горчица. Регулирайте остротата по вкус. част оставете съставките да се смесят със сирене и заквасена сметана. такъв съставът на маринатата ще проникне в нежното месо, ще влезе в тесен контакт с мазнина, добавете подправка. Тази сложна химическа реакция е Изобретението на китайската кухня. По подобен начин китайските готвачи отървете се от нежеланите миризми не само на всяка риба, но и игра.

Съдът за печене на треска най-добре се смазва с масло. Поставете рибата, както предпочитате. Желателно е парчетата в контакт помежду си, а не „плувайте“ във формата, както те харесвам.

Смесете настърган кашкавал със заквасена сметана, добавете малко от всичко съставки, поръсете сусамовите семена. Поставете пръстените лук хубаво отгоре треска и лъжица цялата прелест на соса. Направи го удобно. Горещата топлина ще разтопи сиренето и златната козина ще стане униформа.

Не дръжте треска дълго във фурната. Филето се приготвя бързо. Сосът със сметана и сирене ще попречи на треската да стане суха. Това е основното Функция за зареждане на изток-запад. Ястие преди сервиране на маса, препоръчваме да украсите със зелени листа, лимон. Много вкусно комбиниран с треска със сос от рукола, водна креса.

Вкусни идеи

Треска със сос – рецептата е много проста. Приготвяне бързо и Изглежда много красиво. В някои европейски страни ястия от риба се изисква на коледната трапеза. Вярваше на тази риба носи благополучие, късмет, здраве в къщата. Точно като в приказка за “Златната рибка”. Така че нашата треска се оказва точно така – риба в „златен сос“. Ако харесвате този вид риба, препоръчваме ви Вижте рецептата за треска в бавна готварска печка.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: