Винен заек в бавна готварска печка

„Заек Заек в бавна готварска печка

Заек в мултикукър. След като прочетете куп рецепти относно готвейки заек в бавна готварска печка, стигнах до извода, че мога убийте две птици с един камък. Направете яхнията не смела (без обичайната заквасена сметана) и сочен (във винена марината). Оказа се нежно, вкусно, сочно и диетично!

Заек в бавна готварска печка в сос

Да сготвим заешко „вино“ в бавна готварска печка ще се изисква:

  • Заек – труп за 2 кг;
  • Лук – 2бр, целина (филийки от стебла);
  • Червено вино – 200мл.

Това са основните компоненти. Ще кажа специално за подправките. мога използвайте познат пипер и т.н. Но, съветвам ви да вземете розмарин или мащерка. В комбинация с червено вино – това е невероятно ароматът!

Основният акцент е изборът на месо за яхнии. Купил труп на заек, Не бързайте да изпращате всички парчета на бавната готварска печка. Месо на гърба мек, а в „краката“ по-твърд. За да имате всичко на изхода беше вкусно, оставете гърба на вкусна супа. А нарязваме на порции останалите части. Можете да го залепите в краката мъничко парченце мазнина.

Можете да готвите заек с вино в бавна готварска печка така:

Първо, основното нещо! За соса или по-скоро за течността, която ще бъде Заекът ви е топла компания. Вземете виното! Не бяло, но точно, червено, сухо! Това ще добави пикантност и невероятна полезност! Ресвератрол – активната съставка в червеното вино, потиска всякакви възпаление и помага за поддържане на живота на клетките.

Залейте парчетата месо с вино, добавете подправки и оставете за два часа. Ако бързате, времето може да бъде съкратено. Бавната готварска печка ще опита всичко за завършване.

Бавна готварска печка: режим на гасене – за час и половина. Но, чрез 40 мин заешки парчета трябва да бъдат обърнати! През този период е необходимо месо сол, добавете подправки и налейте винена марината. Затворете и в очакване на сигнала “готов”!

Време за готвене

: 90 минути

Поръчки: 6

Вкусни идеи:

Харесва ли ви идеята за заек? Опитайте да приготвите патица с яхния в бавна готварска печка. Рецептата е проста, но празнична новогодишна трапеза такава птица определено ще украси!

Няма бавни готварски печки? Най-популярните мулти готварски печки погледнете и изберете без караница)

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: